#62 Madzioszek w kuchni: rogaliki z ciasta francuskiego
Hejka!
Nowy tydzień, nowe możliwości by się rzekło, ale ten tydzień będzie raczej organizacyjny. To ostatni (mam nadzieję) tydzień, kiedy jestem na l4.
Powiem Wam, że trochę mnie to przeraża, bo liczba zarażonych wcale nie zmniejsza się, wręcz przeciwnie rośnie, ale szczerze to jak dłużej będę w domu to wcale nie będzie lepiej.
Jak zawsze w poniedziałek czas na "Madzioszek w kuchni" i w dzisiejszym poście będą rogaliki z ciasta francuskiego.
Przyznam się bez bicia, że poszłam po najmniejszej linii oporu i zastanawiałam się nad umieszczenie tego "wielkiego przepisu" tutaj.
Niestety nie mam nic innego więc no cóż uraczcie się prostymi rogalikami z ciasta francuskiego:D
Przepis:
Opakowanie ciasta francuskiego
Nutella lub inne smarowidło czekoladowe:)
Ciasto kroimy w trójkąty, mniej więcej łyżeczka kremu czekoladowego (można rozsmarować na cieście lub zostawić tak jak ja to zrobiłam). Zawijacie, zaklejacie końce i do piekarnika. Pieczecie według przepisu na opakowaniu. Ot cała filozofia rogalików, ale na pewno lepiej posmakują niż hermetycznie zapakowany "7days" :D
Wyszły bardzo dobre:) Paweł zjadł sam cztery takie rogaliki. Będą fajną opcją na drugie śniadanie.
Tak się zastanawiam nad tą serią bo gdy wrócę do pracy będę miała nie tylko mniej czasu na pisanie, przygotowanie postów czyli zdjęć ale i też na gotowanie:D
Zdecydowanie nie będę wstanie co tydzień dodawać posta z tej serii:)
Nie chcę jednak z niej zrezygnować albo dodawać jak będę materiał! Cenie to, że jest ona regularna więc stwierdziłam, że zmienię częstotliwość postów czyli "Madzioszek w kuchni" będzie co dwa tygodnie. Myślę, że to najlepsza opcja!:)
Dajcie znać co Wy o tym sądzicie:*
Do następnego!
Nowy tydzień, nowe możliwości by się rzekło, ale ten tydzień będzie raczej organizacyjny. To ostatni (mam nadzieję) tydzień, kiedy jestem na l4.
Powiem Wam, że trochę mnie to przeraża, bo liczba zarażonych wcale nie zmniejsza się, wręcz przeciwnie rośnie, ale szczerze to jak dłużej będę w domu to wcale nie będzie lepiej.
Jak zawsze w poniedziałek czas na "Madzioszek w kuchni" i w dzisiejszym poście będą rogaliki z ciasta francuskiego.
Przyznam się bez bicia, że poszłam po najmniejszej linii oporu i zastanawiałam się nad umieszczenie tego "wielkiego przepisu" tutaj.
Niestety nie mam nic innego więc no cóż uraczcie się prostymi rogalikami z ciasta francuskiego:D
Przepis:
Opakowanie ciasta francuskiego
Nutella lub inne smarowidło czekoladowe:)
Ciasto kroimy w trójkąty, mniej więcej łyżeczka kremu czekoladowego (można rozsmarować na cieście lub zostawić tak jak ja to zrobiłam). Zawijacie, zaklejacie końce i do piekarnika. Pieczecie według przepisu na opakowaniu. Ot cała filozofia rogalików, ale na pewno lepiej posmakują niż hermetycznie zapakowany "7days" :D
Wyszły bardzo dobre:) Paweł zjadł sam cztery takie rogaliki. Będą fajną opcją na drugie śniadanie.
Tak się zastanawiam nad tą serią bo gdy wrócę do pracy będę miała nie tylko mniej czasu na pisanie, przygotowanie postów czyli zdjęć ale i też na gotowanie:D
Zdecydowanie nie będę wstanie co tydzień dodawać posta z tej serii:)
Nie chcę jednak z niej zrezygnować albo dodawać jak będę materiał! Cenie to, że jest ona regularna więc stwierdziłam, że zmienię częstotliwość postów czyli "Madzioszek w kuchni" będzie co dwa tygodnie. Myślę, że to najlepsza opcja!:)
Dajcie znać co Wy o tym sądzicie:*
Do następnego!
Uwielbiam takie rogaliki z nutellą!😊
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie, bardzo lubię takie rogaliczki :)
OdpowiedzUsuńO chętnie też zrobię rogaliki z ciasta francuskiego! Ostatnio robiłam drożdżowe ale to mnóstwo czasu zajmuje :(
OdpowiedzUsuńFajne rogaliki ❤
OdpowiedzUsuńrogaliki z ciasta francuskiego to szybki sposób na pyszną przekąskę :)
OdpowiedzUsuńJejku uwielbiam je :)
OdpowiedzUsuńWyobrażam sobie pyszne rogaliki i stopy nutelli ... hmm ... pyszne
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie rożki :)
OdpowiedzUsuńKocham rogaliki francuskie 😍
OdpowiedzUsuńTeż mi się podoba ten pomysł na wpisy o Twojej kuchni ,co dwa tygodnie 🙂
To prawda -liczba zakażeń nie maleje, ale tak jak piszesz siedzenie w domu niewiele zmieni ;grunt to być ostrożnym
Pozdrawiam
Lili
Wygląda pysznie :) Ja lubię takie posty, więc mogłbym je czytać nawet częsćiej hehe
OdpowiedzUsuńCo do zarażeń to słabo, widziałam że w Polsce liszba się nie zmniejsza :( W Belgii już mało osób choruje: po 80-110
Uwielbiam takie rogaliki, a tak dawno już nie robiłam. Dzięki za przypomnienie :)
OdpowiedzUsuńOh so delicious recipe darling
OdpowiedzUsuńxx
ojej ale bym jadła:D
OdpowiedzUsuńaż nabroiłam sobie apatytu ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie smakołyczki :D Przekaski z ciasta francuskiego są swietne bo nie dość, że szybko można je zrobić to jeszcze pyszne :D
OdpowiedzUsuńPiękne wyszły :)
OdpowiedzUsuńLubię wszystko, co z ciastem francuskim, rogaliki wglądają apetycznie.
OdpowiedzUsuńmuszę zjeść coś słodkiego:D
OdpowiedzUsuńTakie rogaliki są przepyszne :D Tobie świetnie wyszły :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Wiadomo, że jak już się pracuje, to pisanie postów niestety jest bardziej problematycznie. Co 2 tygodnie przepis jest jak dla mnie ok.Na pewno będę do Ciebie zaglądać. Rogaliki mega! :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam te rogaliki tylko wolę z dżemem!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko!
https://wyjasnij-mi.blogspot.com/
Takie proste a sama na to nie wpadłam ;D Dzięki, takie przepisy to ja bardzo chętnie ;)
OdpowiedzUsuń